Hovězí steak s karotkou
Rádi si hrajete se servírováním jídla? Tento recept je přesně pro vás – hovězí steak přelijete lahodnou sýrovou omáčkou, ledabyle naaranžujte karamelizované karotky a dozdobte cherry rajčátky i se stonkem – pokrm bude lahodit očím i jazyku.
30 min Hlavní jídloIngredience (4 porce)
- 300 g hovězí svíčkové (2 plátky)
- snítka čerstvého rozmarýnu
- 100 ml smetany na šlehání
- 100 g sýru Veselá kráva
- 100 g mrkve (ideálně baby karotek)
- 1 polévkové lžíce cukru
- 100 g cherry rajčátek
- čerstvě mletý čtyřbarevný pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy
- Plátky svíčkové posypte čerstvým rozmarýnem a osmahněte na rozpáleném oleji. Solí a pepřem ochuťte až po usmažení.
- V misce smíchejte smetanu na šlehání a sýr Veselá kráva, dochuťte pepřem a špetkou soli.
- Mrkve (či baby karotky) osmahněte na menším množství oleje, pocukrujte a cukr ještě nechte smažením zkaramelizovat.
- Vše podávejte s grilovanými cherry rajčátky.