Rýžový tian s tuňákem
Tento recept posune vaše vaření do kuchařského Haute Couture. Rýžový tian s tuňákem a zeleninou je rafinovaný pokrm s nenáročnou přípravou. Hodí se jako hlavní jídlo, ale i jako slaný dezert pro hosty.
30 min Hlavní jídloIngredience (4 porce)
- 4 trojúhelníčky sýru Veselá kráva
- 125 g dlouhozrnné rýže
- 2 konzervy (2 x 185 g) tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 sklenička (320 g) grilovaných paprik v oleji
- 8 plátů sušených rajčat
- 1 sklenička (320 g) artyčokových srdíček v oleji
- 1 červená cibule
- čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy
- Rýži vařte ve slané vodě asi 15 minut. Vodu slijte a rýži nechte vychladnout.
- Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Zeleninu nakrájejte na malé kousky (3 kousky červené a žluté papriky si ponechte stranou, poslouží k dozdobení).
- Smíchejte konzervy tuňáka (šťávu předtím vylijte) a trojúhelníčky sýru Veselá kráva. Do směsi přidejte rýži a zeleninu. Dochuťte pepřem.
- Směsí z rýže, tuňáka a sýru napěchujte čtyři menší navlhčené zapékací misky. Nechte je zhruba hodinu odstát na chladném místě.
- Odstátou směs vyklopte na talíř, porci dozdobte kousky papriky. Podávejte za studena.
Náš tip: Tuňáka lze nahradit krabím masem či uzeným lososem.