Fish and chips à la Veselá kráva
Pro milovníky anglické klasiky tu máme recept Fish and chips à la Veselá kráva. Vychutnejte si každé křupavé sousto s krémovým dipem ze sýru Veselá kráva a už nebudete chtít jinak. S pikantní pažitkou je Veselé krávě nejlépe.
1 h 10 min Hlavní jídloIngredience (4 porce)
- 600 g filet z ryb s bílým masem (např. treska)
- 6 brambor (typ B)
- 12 trojúhelníčků sýru Veselá kráva
- 150 g strouhanky
- 1 vejce
- 600 ml slunečnicového oleje
- 80 ml smetany
- ½ svazku petrželky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Brambory omyjte, ale neloupejte. Ve slupce je nakrájejte na velké kousky. Plech do trouby pokryjte alobalem, na něj rozložte nakrájené kousky brambor, přidejte pár kapek oleje a dochuťte solí a pepřem. V troubě předehřáté na 210 °C nechte péct zhruba 40 minut. Plech před podáváním nechte ve vypnuté troubě, aby brambory nevychladly.
- Vejce rozklepněte do jedné misky, strouhanku si připravte do druhé. Rybí filety nakrájejte na kousky v podobě rybích prstů. Namočte je v misce s vejcem a obalte strouhankou. Rybí prsty pak osmahněte na rozpáleném oleji (500 ml). Smažte dozlatova.
- Ohřejte smetanu a přidejte trojúhelníčky Veselé krávy. Ohřívejte, dokud se Veselá kráva neroztaví a směs nebude zcela hladká. Nechte vychladnout. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte nasekanou petrželku a promíchejte.
- Podávejte spolu s rybími prsty a brambory.